Wat maakt werken in een gezondheidscentrum zo leuk?

Als zorgverlener heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren je beroep uit te oefenen. Dit maakt het beroep afwisselend en uitdagend. Maar wat maakt werken in een gezondheidscentrum nu zo leuk? We hebben 7 redenen voor je op een rijtje gezet.

1. Niet alleen patiëntenzorg

Zorgverlening betekent niet altijd alleen de patiëntenzorg. Mocht je willen, dan kun je ook andere werkzaamheden oppakken. Uiteraard is dit niet verplicht. Voorbeelden van andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld kaderhuisarts zorg en kwaliteit, de rol van regie-assistent of praktijkmanager. Naast werkzaamheden op de praktijk kun je je ook bezighouden met bijvoorbeeld het begeleiden van collega’s, organiseren en/of geven van scholingen of het meedenken over innovatie en de gezondheidszorg van de toekomst. We vinden het belangrijk dat jouw functie past bij jouw wensen en leerdoelen. Hierover gaan we graag met je in gesprek.

2. Ontzorgt van randvoorwaardelijkheden

Sommige zaken zoals (zorg)administratie, ICT, facilitaire zaken en financiën kosten veel tijd. Zonde, vooral als je deze tijd liever ergens anders aan besteedt. Bij Arts en Zorg hebben we daarom de ondersteunende staf: deze collega’s ontzorgen jou als zorgverlener en helpen je om de eventuele rompslomp te verminderen. Zo zijn er collega’s die afspraken met zorgverzekeraars maken, maar ook collega’s die rapportages verzorgen die je helpen met je werkzaamheden.

3. Autonomie

Je bent in dienst van een organisatie, maar je hebt wel invloed op hoe je de praktijkvoering vormgeeft. Samen met je team bepaal je de invulling van je directe werkomgeving. Hierdoor ben je – binnen bepaalde richtlijnen – volledig autonoom. Ideeën worden aangemoedigd en gezamenlijk opgepakt.

4. Je staat er niet alleen voor

Je werkt bij een grotere organisatie. Hierdoor sta je er niet alleen voor. We zijn er voor je bij de leuke dingen, maar ook in het geval van een klacht staan we je bij. Een regiomanager begeleidt je hierbij en je kunt altijd laagdrempelig overleggen met onze medisch directeur. Een van onze collega’s vertelt: “Op momenten dat ik het moeilijk had, ben ik vanuit de organisatie echt gesteund, bijvoorbeeld in het geval van een klacht. Dat is waardevol”.

5. Flexibele werkomgeving

Je hoeft niet fulltime aan de slag, we overleggen met jou welke dagen goed bij je passen. Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. We geven je graag de ruimte en zorgen voor de nodige ontspanning. Bijvoorbeeld in de vorm van ons jaarlijkse festival, de mogelijkheid om mee te gaan op onze wintersport en verschillende uitjes met je praktijk.

6. Professionele ontwikkeling

Scholing is een belangrijk onderdeel van je beroepsontwikkeling. Je bent immers nooit uitgeleerd. Als werkgever besteden we hier dan ook veel aandacht aan. Niet alleen tijdens je inwerkperiode, maar ook daarna. We bieden geaccrediteerde scholingen aan, zowel door het land als via webinars. Daarnaast krijg je een persoonlijk budget voor bijscholingen. Samen staan we regelmatig stil bij je ontwikkeling en leerdoelen.

7. Collegialiteit en samenwerking

Je bent onderdeel van een groot team. Dat is niet alleen gezellig, maar ook waardevol. Je ondersteunt en helpt elkaar waar nodig. Je werkt in multidisciplinair verband en de lijntjes zijn kort. Indien nodig, loop je gemakkelijk bij elkaar binnen voor overleg. Dat is prettig voor zorgverlener én patiënt.

Klinkt interessant?

We drinken graag een kopje koffie met je om te kijken of wij bij jou passen en jij bij ons. Stuur een e-mail naar sollicitatie@artsenzorg.nl of bekijk onze openstaande vacatures.