Deze huisartsen ruilden de Randstad in voor de provincie

Steeds meer mensen ruilen de volle Randstad in voor de ruimte van de provincie. Door al het thuiswerken in de coronacrisis lijkt een huis al snel te klein: veel mensen zoeken dan ook een grotere woning. En die zijn nou eenmaal een stuk beter betaalbaar buiten de grote steden! Ook is er in krimpgebieden nog steeds een tekort aan bepaalde beroepsgroepen, waardoor hoogopgeleiden er makkelijk een nieuwe baan vinden. Zo ook huisartsen Joris (35) en René (65). Zij vertellen waarom ze Amsterdam inruilden voor Leeuwarden.

Weg uit de Randstad: de pluspunten van Friesland

De voordelen van werken in de provincie zijn glashelder voor Joris en René. Allebei werkten ze als huisarts in Amsterdam voordat ze naar Friesland vertrokken. René, jarenlang praktijkhouder in de hoofdstad: “Het werd er drukker en drukker, waardoor ik steeds minder plezier had in mijn werk.” Genoeg reden dus om een nieuwe uitdaging aan te gaan. René bleef in Amsterdam wonen, maar trad ondertussen in dienst bij ons gezondheidscentrum in Leeuwarden. In deze stad was de afgelopen jaren sprake van een groot huisartsentekort. Genoeg kansen dus voor René om aan de slag te gaan!

Ook collega Joris verruilde de Randstad voor de provincie. Hij pakte het nog rigoureuzer aan dan René: hij verhuisde met zijn hele gezin naar Leeuwarden. Goede keuze? “Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze beslissing,” vertelt Joris. “Het leven in Friesland is gewoon een stuk minder hectisch. Daarom is het erg fijn om hier te wonen.” Die rust en ruimte ervaart hij ook in zijn werk. “Ik werkte vroeger in een drukke praktijk in Amsterdam,” vertelt hij. Het werk daar was stressvol; hij leefde in de hoogste versnelling. “Dat hoeft hier niet meer, daarom is het allemaal een stuk makkelijker. En het is een fijne plek om samen met mijn gezin te wonen.”

Meer rust en ruimte om je werk te doen

Joris en René vinden de prachtige Friese omgeving een groot pluspunt. Als je het over rust en ruimte hebt, dan is dit waar je moet zijn! René rijdt voor zijn huisbezoeken vaak op de fiets door Leeuwarden en Harlingen. “Dat is vanwege de mooie gebouwen elke keer weer een feestje”, zegt hij. René overnacht twee nachten per week in Friesland. Dat heeft hij er graag voor over: “het wordt ruim gecompenseerd doordat het zo fijn is om hier te werken,” benadrukt hij. 

Joris en René zijn blij met hun keuze om de Randstad te verruilen voor de provincie. Ze sporen professionals in de rest van Nederland dan ook aan om ook eens een kijkje te nemen buiten de grote steden. Wie weet ontdekken zij ook hoe prettig het is om in het mooie Friesland te werken!

Interesse?

Overweeg jij om, net als Joris en Renée, de Randstad te verruilen voor de provincie? Of ben je benieuwd hoe het is om te werken met ons hecht team in Leeuwarden? Wij zijn altijd op zoek naar huisartsen en je bent van harte welkom om een dag in ons gezondheidscentrum mee te lopen. Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar sollicitatie@artsenzorg.nl of bekijk de vacature