7 voordelen van werken als huisarts in loondienst

Na het afstuderen als huisarts heb je verschillende banen en werkplekken om uit te kiezen. Een paar keuzes zijn een eigen praktijk starten, gaan waarnemen (zzp) of in loondienst bij een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum. Er zijn meerdere redenen om deze laatste optie – in loondienst bij een gezondheidscentrum – serieus te overwegen. We lichten deze graag verder toe.

Patiënten worden op naam bij je ingeschreven

In een gezondheidscentrum worden je patiënten – indien je dat wilt – op naam bij je ingeschreven. Dit versterkt je regiefunctie als poortwachter van de gezondheidszorg en je vestigt jezelf hiermee als huisarts.

Je kunt je focussen op zorginhoudelijke taken

Als je in een gezondheidscentrum werkt, kun je je richten op dat waar je voor gestudeerd hebt: het geven van goede patiëntenzorg. Het gezondheidscentrum ontzorgt je met bijvoorbeeld collectieve inkoop, regelen en onderhouden van ICT en het overnemen van andere overhead-taken zoals zorg voor het gebouw, P&O, klachtafhandeling en financiën. Je richt je op de zorg voor jouw patiënten, met behoud van de professionele autonomie in de spreekkamer.

Samenwerken met andere disciplines en domeinen

In een gezondheidscentrum werken naast huisartsen en doktersassistenten ook andere disciplines. In veel gezondheidscentra van Arts en Zorg werken bijvoorbeeld POH-GGZ, POH-somatiek, diëtisten, fysiotherapeuten, verpleegkundig specialisten en physician assistants. Ook wordt er vaak samengewerkt met een (inpandige) apotheek. Zorgverleners verwijzen hun patiënten drempelloos naar elkaar door en kunnen gemakkelijk overleggen indien nodig. Daarnaast is het uiteraard ook gewoon leuk en leerzaam (en gezellig) om met veel verschillende mensen en disciplines samen te werken.

Een goed en stabiel inkomen

Er bestaan nogal wat misverstanden over het inkomensverschil tussen praktijkhouders, zzp’ers en huisartsen in loondienst. De verschillen zijn minder groot dan vaak wordt gedacht. Om een goede vergelijking te maken moeten de fiscale verplichtingen en de rechten uit de cao worden meegerekend. Wanneer je in een gezondheidscentrum werkt, krijg je bijvoorbeeld doorbetaling bij ziekte (vanaf de eerste dag), scholingsmogelijkheden en pensioenopbouw. Ook kunnen de resultaatafspraken extra inkomen opleveren. Uiteraard kun je op verschillende manieren meer verdienen, zoals in de avond- nacht en weekenddiensten. Maar dit leidt altijd tot een groter aantal werkuren dan gebruikelijk.

Goede balans tussen werk en privéleven

Samenwerken met andere huisartsen in een gezondheidscentrum maakt onderling waarnemen (in geval van vakantie of ziekte) en parttime werken mogelijk. Zo kun je je bezighouden met andere interesses zoals reizen, het verder ontwikkelen van je eigen vaardigheden of (op termijn) een bestuurs- of kaderfunctie nemen naast de patiëntenzorg. Daarnaast kun je door de mogelijkheid op flexibele werkdagen en -tijden te werken, je werk goed combineren met je gezin.

Je hebt geen extra kosten en lasten

Als je ergens in loondienst gaat werken, zorgt je werkgever dat er veel zaken voor je geregeld zijn. Zaken als pensioen en verzekeringen zijn in orde gemaakt. Dat scheelt een hoop papierwerk en betalingen, vergeleken met een zzp'er. Wat je uitbetaald krijgt op je loonstrookje is ook echt wat je krijgt.

Een vast contract

Bij het werken in loondienst hoort een vast contract. Dat geeft je een hoop meer zekerheid, vergeleken met een huisarts die als zzp'er werkt. Dat je langer op één plek zal werken, betekent ook dat je meer contact zal hebben met collega's en je je daar meer thuis zal voelen dan als je er maar één keer in de week zou werken. Zeker als startende huisarts is deze zekerheid een groot pluspunt.

Heb je vragen over het werken in loondienst of wil je graag meer informatie over het werken bij een van de gezondheidscentra van Arts en Zorg? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 - 711 2415 of via sollicitatie@artsenzorg.nl.