Van Afrika naar GZA

Marleen Mans is ruim 5 jaar werkzaam binnen de asielzoekerszorg. Voordat Marleen bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) terecht kwam, heeft zij in meerdere Afrikaanse landen gewoond en gewerkt. Vol passie vertelt Marleen over haar werk in een lokaal ziekenhuis, haar tijd bij Artsen zonder Grenzen, en haar strijd voor women empowerment in Afrika. Omwille van haar kinderen, geboren en getogen in Afrika, kozen Marleen en haar man ervoor om naar Nederland te verhuizen. In Nederland vervolgde Marleen haar werkzaamheden bij de zorgaanbieder voor asielzoekers, GZA. Ben je benieuwd naar Marleen’s ervaringen? Lees het hier!

Actief het nieuws in de wereld volgen

Marleen is een gepassioneerde praktijkverpleegkundige bij GZA. “Wat mijn werk zo bijzonder maakt, is dat ik mensen ontmoet in de meest kwetsbare periode van hun leven”, vertelt Marleen. “Ik zeg altijd dat de wereld groot genoeg is voor ons allemaal, maar niet altijd eerlijk verdeeld is”. Om zich beter te kunnen inleven in de leefwereld van asielzoekers, probeert Marleen goed op de hoogte te blijven van wereldwijde crises en conflicten. “Vaak reageren mensen verrast ‘Waarom weet u hier zo veel over?’, en juist naar deze ingangen zoek je.”

Diversiteit van mensen, culturen en zorgvragen

De dag van Marleen begint om 08.30 met een fysiek inloopspreekuur. Indien nodig, wordt een aanvullende afspraak gepland voor patiënten met een zorgvraag die niet tijdens het inloopspreekuur behandeld kan worden. Na het inloopspreekuur, volgen eerst de minder complexe consulten, gevolgd door de complexere consulten. “Wij maken hierbij altijd gebruik van de tolkentelefoon”, vertelt Marleen. De tolkentelefoon wordt ingezet om goed te kunnen communiceren met de patiënt. Elke dag wordt afgerond door het bijwerken van administratie en beantwoorden van e-mails.

Naast praktijkverpleegkundige, is Marleen ook cluster aanspreekpunt (CAP) bij GZA. Als cluster aanspreekpunt houdt zij zich onder andere bezig met het inrichten van werkprocessen, inwerken van nieuwe collega’s, afstemmen van de werkdruk en met de personele inzet. “Wat mijn werk zo leuk maakt, is de diversiteit van mensen, culturen en de variatie van zorgvragen”, vertelt Marleen. “Ik hoef de wereld niet meer in, want 'de wereld' komt aan onze tafel.”

Bijdragen aan een betere wereld, begin bij GZA

Marleen: “Wil je werken in een dynamische, innovatieve en betrokken organisatie? Ben je geïnteresseerd in verschillende culturen en wil je jouw kennis overdragen? Kom dan werken bij GZA!”

Wij zijn altijd op zoek naar zorgverleners met interesse in het werken op een azc en komen graag met je in contact. Wil je meer weten? Neem contact op met ons via werkenbij@gzasielzoekers.nl of neem een kijkje op de vacaturepagina.