Werken met verschillende doelgroepen

Bij Arts en Zorg kun je werken met verschillende doelgroepen, zowel in de reguliere zorg, als in de asielzoekerszorg. Een combinatie van deze opties is uiteraard ook mogelijk.

Asielzoekerszorg

Er zijn in Nederland zo’n 60 asielzoekerscentra. Op bijna elk asielzoekerscentrum (azc) is een gezondheidscentrum aanwezig. Hier werken een praktijkverpleegkundige, poh-ggz en een doktersassistent. De huisarts houdt een aantal dagdelen per week spreekuur. De communicatie met de asielzoeker gaat via de tolk. Er is een diversiteit aan culturen, je ziet sommige tropische ziekten. Daarnaast krijg je ook vaker te maken met GGZ-problematiek.

Werken in een azc wijkt weinig af van de reguliere praktijk. Ook in de asielzoekerscentra ligt steeds meer de focus op het invoeren van bijvoorbeeld teleconsultatie, zelf bloedprikken op locatie en andere ontwikkelingen die in de reguliere zorg zichtbaar zijn.

Je werkt met een bijzondere doelgroep. Huisarts Rob Jansen, werkzaam op azc Alkmaar, Heerhugowaard, Amsterdam en in Katwijk vertelt: “Werken op een azc is intensief, maar minder hectisch dan in een reguliere praktijk. Je hebt meer tijd nodig voor een consult met een asielzoeker, omdat je bijvoorbeeld een tolk inbelt en de voorlichting wat langer duurt. Hierdoor heb je op z’n minst 20 minuten nodig per patiënt. Dat is best een flink verschil met 10 minuten in de reguliere praktijk. Dit zorgt ook voor een relaxtere werksfeer”.

Reguliere zorg

Daarnaast kun je ook werken in een van onze 20 gezondheidscentra, verspreid over Nederland. Wij bieden in onze gezondheidscentra vernieuwende, klantgerichte geïntegreerde eerstelijnszorg. Dat doen we met 600 collega’s voor 180.000 patiënten. Wij zetten ons iedere dag in voor de gezondheid en vitaliteit van onze patiënten, met hoofd en hart, deskundig en gastvrij. We steken veel energie in vernieuwing en digitale innovaties die de patiënt behulpzaam zijn. Bij Arts en Zorg werken zeer gedreven mensen die samen hard werken en op gepaste momenten ruimte zoeken om ook te ontspannen. Iedereen krijgt en neemt veel verantwoordelijkheden en krijgt de ruimte om zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen.

Klinkt interessant?

We komen graag met je in gesprek. Bekijk onze vacatures. Vind je geen vacature die bij je wensen past? Ook dan komen we graag met je in contact! Stuur een e-mail naar sollicitatie@artsenzorg.nl, dan drinken we samen een kopje koffie. Wij bieden je een werkplek die bij jou past, voldoet aan jouw wensen en leerdoelen en waarin je je optimaal kunt blijven ontwikkelen.