Echte teamspirit in Enschede “een warm bad”

Gezondheidscentrum Enschede Noord ligt op de rand van een arbeiderswijk en een nieuwbouwwijk. De patiëntenpopulatie bestaat uit ongeveer 5300 patiënten. Naast de reguliere huisartsenzorg in het gezondheidscentrum kunnen zij ook terecht voor uitgebreide onderzoeksmogelijkheden, chronische zorg en psychologische zorg. Bij Noord werken vijf huisartsen, zeven doktersassistenten, twee POH-GGZ, drie POH, drie verpleegkundig specialisten, een physician assistant en een zorgconsulent. Er heerst een prettige werksfeer.

"Ik voelde me direct thuis"

Een gezellige en open sfeer, met een hecht team dat voor elkaar klaar staat. Iedereen in het team van Gezondheidscentrum Noord vertelt even enthousiast over hun praktijk. Suzan, sinds 1 april 2019 bij Noord werkzaam als regiehuisarts, begint: "Wat mij direct opviel toen ik hier kwam, was dat ik mij heel erg welkom voelde. Ik kreeg meteen het gevoel dat mensen heel blij zijn dat je komt. Dat is een heel plezierig gevoel om te krijgen. Vooral de ondersteunende laag, ze zijn hier heel behulpzaam". Peter, verpleegkundig specialist, vult aan: "Ja, er is een heel positieve sfeer. Je helpt elkaar om beter te worden". Karien, regieassistent, vertelt: "Ik rijd iedere dag wel een uur heen en een uur terug, maar dat heb ik er voor over. Al 7 jaar!".

“Met open armen ontvangen”

Nienke, praktijkondersteuner somatiek, vertelt: “Ik werk hier sinds mei 2019 en werd direct met open armen ontvangen. Het team is hecht, maar als nieuweling word je er direct in opgenomen. Je krijgt verantwoordelijkheid en zelfstandigheid om dingen te doen, maar ook altijd hulp als je dat wilt”. Burcin, regieassistent, vult aan: “Voor je inwerkperiode heb je geen speciale dag of week. Je wordt ingewerkt door ervaren mensen, zolang je dat nodig hebt”. Karien vervolgt: "Iedereen wil elkaar graag helpen, toont interesse en - ook niet onbelangrijk - loopt vrolijk rond. De deur staat bij iedereen open, waardoor overleg erg laagdrempelig is". Arjan, verpleegkundig specialist, vertelt: “Ik vind het als mens ook belangrijk dat iedereen goed op zijn plek zit op zijn werk. Ik vraag ook regelmatig aan mijn collega’s: ‘Kunnen we iets veranderen om te zorgen dat je je hier thuis voelt?’”.

"Bereidheid om er samen voor te gaan"

Suzan vervolgt: "Het is echt een team mensen dat erg bereid is om te bouwen. Ook om naar zichzelf te kijken om dingen die we juist altijd op dezelfde manier deden tóch eens anders te doen. Altijd kritisch; dit kan misschien beter of anders. Er is een enorme bereidheid om er samen voor te gaan.” Arjan: “We schrikken niet van veranderingen, maar pakken ze gezamenlijk op”. Guzide, zorgconsulent, werkt al sinds 1991 bij Noord: “Ondanks de leeftijdsverschillen zijn we erg hecht. Iedereen overlegt alles onderling, wordt gehoord en mag meedenken. Er wordt geluisterd naar ieders ideeën en er wordt echt wat mee gedaan”.

Dat begint iedere ochtend opnieuw…

"Om tien voor acht hebben we een dagopening, waar we de bijzonderheden bespreken over de dag, de bezetting, beschikbaarheid van de laboratoria en dat soort zaken", vertelt Peter. Karien vult aan: "Je ziet direct wie er allemaal binnen zijn en hebt gelijk die saamhorigheid. Je hebt geen verrassingen qua bijzonderheden”. Guzide: “Alles is goed georganiseerd en de taken zijn eerlijk verdeeld”.

… en gaat ook buiten werktijd door

“Met een aantal collega’s gaan we regelmatig uit eten en soms weekendjes weg”, vertelt Burcin. Daarnaast is er een zomerbarbecue en een gezamenlijk kerstdiner met de collega’s van GC Noord. Arts en Zorg organiseert jaarlijks een festival voor alle collega’s over het hele land. “Het is altijd gezellig, we zijn een erg behulpzaam en sterk team”.

Word jij onze nieuwe collega?

Arjan: “We zijn een team dat met hart en ziel werkt voor hetzelfde doel: stabiele en goede zorg. Bijzonder om hieraan bij te dragen. Ik ben trots op wat we hebben neergezet met elkaar en ik kijk uit naar de toekomst!”. Wil jij deel uitmaken van dit hechte team? Je bent van harte welkom om een dag mee te lopen op ons gezondheidscentrum! Neem contact met ons op via sollicitatie@artsenzorg.nl