Werken in eerstelijnszorg, wat houdt het in?

In de eerstelijnszorg maak je echt het verschil voor patiënten. Vanuit de huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum helpen zorgverleners mensen met verschillende zorgvragen. Maar wat houdt het werk verder allemaal in? We leggen het je uit.

Wat is eerstelijnszorg?

Eerstelijnszorg is alle zorg waar mensen gebruik van kunnen maken zonder een verwijzing. Deze zorgverleners vervolgens patiënten verwijzen naar de gespecialiseerde zorg die ze nodig hebben. Dit betekent niet dat eerstelijnszorg automatisch wordt vergoed in de basisverzekering. Zo heb je voor de de tandarts en fysiotherapeut een aanvullende verzekering nodig.

Hoe is het om te werken in de eerstelijnszorg?

Dat werken in de zorg een veelzijdig en dankbaar beroep is, is wel duidelijk. Iedere dag sta je met nieuwe mensen in contact en geen zorgvraag is hetzelfde. Maar wat houdt het daadwerkelijk in om bijvoorbeeld als fysiotherapeut te werken? En is dat altijd in loondienst of kan het ook als zelfstandige? We leggen het je uit.

Werken als huisarts

Als huisarts werk je met een hoop zorgverleners samen en ben je patiëntgericht. Wil je weten hoe het is om als huisarts in loondienst te werken? Of ga je liever als zzp huisarts aan de slag? Het kan allemaal! Bekijk ook gelijk alle vacatures voor huisartsen bij Arts en Zorg.

Werken bij GZA

Wil je deel uitmaken van onze teams van zorgverleners bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA)? Bekijk dan de zorg die we aanbieden in asielzoekerscentra. Je vindt hier een overzicht van onze vacatures bij GZA.

Werken als doktersassistent

Doktersassistenten zijn het eerste aanspreekpunt van patiënten. Ze staan iedereen te woord en kunnen zelfs taken van de huisarts uitvoeren. Ook in dit vakgebied zijn er genoeg vacatures om uit te kiezen: doktersassistent in loondienst of zzp doktersassistent.

Werken als fysiotherapeut

Fysiotherapeuten werken samen met patiënten om hun lichaam aan te sterken door te bewegen en oefeningen te doen. Wil je weten hoe het is om als fysiotherapeut in loondienst te werken? Of ga je liever als zzp fysiotherapeut aan de slag? Het kan allemaal!

Werken als POH-GGZ

In veel gezondheidscentra is tegenwoordig een POH-GGZ aanwezig om patiënten met psychologische vraagstukken te helpen. Ook in de asielzoekerszorg. Bekijk onze vacatures voor POH-GGZ om te zien welke regio jou aanspreekt. 

Werken in de eerstelijnszorg van Arts en Zorg

Arts en Zorg is binnen tien jaar uitgegroeid tot de grootste eerstelijnszorg organisatie van Nederland. Wij bieden aan meer dan tweehonderdduizend patiëntenzorg met onze verschillende diensten. We werken vanuit gezondheidscentra, het Medisch Contact centrum, hoofdkantoor en Gezondheidszorg Asielzoekers (GZA).