Dynamisch en innovatief werk in de zorg: ‘Mijn leukste baan ever!’

Wie kan beter vertellen hoe het is om in de zorg te werken dan de medewerkers zelf? Nellie en Thea werken bij hetzelfde bedrijf: Nellie als verpleegkundige bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) en Thea als doktersassistent bij Arts en Zorg. Allebei met een ander verhaal, maar dezelfde passie voor de zorg en de organisatie waar ze werken.

Geen dag is hetzelfde in de asielzoekerszorg

Nellie werkt al lange tijd met plezier in de zorg. Na zes jaar in de tweedelijnszorg te hebben gewerkt, was ze in 2017 toe aan verandering. “Ik miste de breedte van het vak, dat je niet aan één specialisme gebonden bent”, vertelt Nellie. “En dat vond ik bij GZA. Ik wil heel graag iets voor deze kwetsbare mensen betekenen en dat kan hier.”

Nellie’s dagen zien er dan ook heel anders uit dan in een gewone praktijk. “Normaal gesproken spreek je als patiënt eerst de huisarts en dan pas een verpleegkundige. Bij ons is dat precies andersom. Dat maakt het werk veel uitdagender en veelzijdiger, vind ik. Tijdens onze spreekuren kom je vanalles tegen: van kleine stressklachten, tot kinderen met waterpokken of psychische problemen door de geschiedenis van een patiënt. In lastige gevallen denk ik altijd maar: als ik zelf iemand in nood zou zijn, hoe zou ik behandeld willen worden?”

Een vrij hectische, maar waardevolle baan. En ondanks dat Nellie door heel Nederland veel collega’s heeft, voelt het toch als een hecht team. “We zijn met z’n allen begonnen en ingewerkt op hetzelfde moment toen Arts en Zorg in 2018 met GZA begon. Ook het team op mijn locatie is betrokken en heel goed op elkaar ingespeeld. Dat maakt dit alles mijn leukste baan ever: een dynamisch en innovatief bedrijf met hechte teams.”

Eerstelijnszorg in een zelfsturend team

Dat Arts en Zorg kleine zelfstandige teams heeft, is precies wat doktersassistent Thea ook herkent in haar werk. Ze werkt al 30 jaar in de zorg, maar zulke zelfsturende praktijken is ze nog nergens anders tegengekomen. “Het voelt als een fijn subcultuurtje”, vertelt ze. “Zelfstandige praktijken onder één beschermende organisatie.”

De zelfstandigheid vindt Thea heel belangrijk, ook al werkt ze voor een grote organisatie. “Laat je niet afschrikken door de grote hoeveelheid patiënten en collega’s van Arts en Zorg. Je directe collega’s staan centraal en je bent baas in eigen praktijk. Als ik morgen bijvoorbeeld een specifiek proces anders wil inrichten of een aanpassing wil doen in de agendavoering, dan kan dat gewoon.”

“En als er overlegd moet worden, over bijvoorbeeld een geverfde muur, dan is dat snel geregeld. De communicatie met de ondersteuning zit goed in elkaar en er zijn korte lijntjes. Dat maakt Arts en Zorg zo’n flexibele en vernieuwende werkgever, want er wordt écht naar je geluisterd.”

Klinkt interessant?

We komen graag met je in contact, de koffie staat voor je klaar! Stuur een mailtje naar sollicitatie@artsenzorg.nl of bekijk onze vacatures.