Blog

Wie kan je beter vertellen hoe het is om bij Arts en Zorg te werken dan onze collega’s? Op de hoogte blijven van wat we allemaal doen? Volg ons op LinkedIn: Arts en Zorg & GZA.

Beeldbellen houdt patiëntencontact persoonlijk

Mark, diëtist bij praktijk Hoornseveld in Zaandam, was direct enthousiast over de mogelijkheid van beeldbellen met patiënten. Hij neemt ons mee in zijn ervaringen met het videoconsult.

Beeldbellen: persoonlijk contact met kwetsbare patiënten

In verband met het Coronavirus, worden veel consulten met patiënten op afstand gevoerd. Telefonisch of via videoconsult (beeldbellen). Zeynep, praktijkmanager en POH-S bij Gezondheidscentrum Voorhof, neemt ons mee in haar ervaringen met het videoconsult.

Coronavirus spreekuur bij huisartsenpraktijk De Jonkvrouw

Bij huisartsenpraktijk De Jonkvrouw houden ze dagelijks een Coronavirus-spreekuur voor patiënten uit de regio. Locatie-assistent Alice en doktersassistent Sema geven ons een kijkje in hun werkzaamheden.

Beeldbellen in de eerste lijn

Zorg op afstand met behulp van videoconsulten wordt steeds normaler. In de eerstelijnszorg werken niet alleen steeds meer huisartsen met videoconsulten, ook andere zorgverleners, zoals de POH-fysio, maken hier dankbaar gebruiken van. 

Fysiotherapeut bij Arts en Zorg: ruimte voor snel en laagdrempelig overleg

Als fysiotherapeut in een gezondheidscentrum zijn de lijntjes met collega’s lekker kort. Hierdoor kun je gemakkelijk met elkaar overleggen én van elkaar leren. Lieke, fysiotherapeut bij Arts en Zorg, vertelt over haar ervaringen.

Business Intelligence in de zorg

Sander legt uit: “Voor alle gezondheidscentra ontwikkelen we interactieve dashboards waarop zij de belangrijkste indicatoren voor hun centrum kunnen bekijken. Denk bijvoorbeeld aan patiënttevredenheid, servicelevel telefonie, aantal VIM meldingen, aantal klachten en de zorgindicatoren."

Diëtist bij Arts en Zorg: “veel ruimte voor ontwikkeling en vernieuwing”

“Veel diëtistenpraktijken zijn zelfstandig. Er zijn maar weinig organisaties die een diëtist in loondienst hebben. De voordelen? Je bent onderdeel van het team, er is meer transparantie en een zelfde werkwijze."

Echte teamspirit in Enschede “een warm bad”

Een gezellige en open sfeer, met een hecht team dat voor elkaar klaar staat. Iedereen in het team van Gezondheidscentrum Noord vertelt even enthousiast over hun praktijk. 

Huisarts bij Arts en Zorg: ‘Ideeën voor verandering worden serieus genomen’

Hoe is het om als huisarts te werken bij Arts en Zorg? Nou, volgens Sofie heel leuk! Zij werkt als waarnemend huisarts bij Arts en Zorg en vind het fijn dat ze als zzp’er toch veel continuïteit en inspraak op beslissingen heeft.

Teleconsultatie verandert de manier van doorverwijzen

In samenwerking met stichting TCCN en het HagaZiekenhuis zijn we begin 2019 begonnen met teleconsultatie en hebben we het zorgaanbod voor teleconsultatie binnen Zorgdomein uitgebreid. 

Werken in de asielzoekerszorg

Er zijn in Nederland zo’n 60 asielzoekerscentra. Op bijna elk asielzoekerscentrum (azc) is een gezondheidscentrum aanwezig. Hier werken een praktijkverpleegkundige, poh-ggz en een doktersassistent. 

Dynamisch en innovatief werk in de zorg: ‘Mijn leukste baan ever!’

Wie kan beter vertellen hoe het is om in de zorg te werken dan de medewerkers zelf? Nellie en Thea werken bij hetzelfde bedrijf: Nellie als verpleegkundige bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) en Thea als doktersassistent bij Arts en Zorg. 

Werken als POH bij Arts en Zorg

Als POH bij Arts en Zorg word je zoveel mogelijk begeleid en ontzorgd, zodat je je kunt focussen op patiëntenzorg.

Werkdruk verlagen en tijd winnen met LEAN

De werkdruk is hoog in de zorg. Dat kwam opnieuw naar voren toen wij in gesprek gingen met onze medewerkers. Een manier om deze werkdruk te verlagen is LEAN.

“Soms klopt een asielzoeker op de deur en geven ze wat lekkers te eten als dank!”

De asielzoekerszorg lijkt in veel opzichten op de reguliere zorg. Toch zijn er ook wat verschillen. Marloes, doktersassistent bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) vertelt over haar dag.

POH-fysiotherapie “een mooie manier om vorm te geven aan taakherschikking”

Steeds meer huisartsenpraktijken, waaronder wij zelf, gaan werken met taakherschikking: het doelmatiger organiseren van het proces van zorgverlening door het structureel herverdelen van taken tussen zorgverleners.

Wat maakt werken in een gezondheidscentrum zo leuk?

Als zorgverlener heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren je beroep uit te oefenen. Maar wat maakt werken in een gezondheidscentrum nu zo leuk? We hebben 7 redenen voor je op een rijtje gezet.

Welzijn op Recept: aanpak van psychosociale problematiek in de huisartsenpraktijk

Soms past een welzijnsaanbod beter om bepaalde klachten te verlichten. Bijvoorbeeld door het vinden van een maatje, bezoeken van een taalcafé of het in contact brengen met een budgetcoach.

Scholingen voor POH’s bij Arts en Zorg

Als POH bij Arts en Zorg word je zoveel mogelijk begeleid en ontzorgd, zodat je je kunt focussen op patiëntenzorg. Scholing is een belangrijk onderdeel van je beroepsontwikkeling. Je bent immers nooit uitgeleerd.

Waarom werken bij Arts en Zorg?

Bij Arts en Zorg staan onze medewerkers en patiënten vooraan. Met gezellige hechte teams, creëren we een fijne werkomgeving voor jou. Je krijgt de voordelen van een grote organisatie, maar in je dagelijkse werkzaamheden werk je in een kleiner team op de praktijk.

7 voordelen van werken als huisarts in loondienst

Na het afstuderen als huisarts heb je verschillende banen en werkplekken om uit te kiezen. Een daarvan is de optie in loondienst bij een gezondheidscentrum. We lichten deze graag verder toe.

Werken met verschillende doelgroepen

Bij Arts en Zorg kun je werken met verschillende doelgroepen, zowel in de reguliere zorg, als in de asielzoekerszorg. Een combinatie van deze opties is uiteraard ook mogelijk. We vertellen je graag meer.