Blog

Wie kan je beter vertellen hoe het is om bij Arts en Zorg te werken dan onze collega’s? Op de hoogte blijven van wat we allemaal doen? Volg ons op LinkedIn: Arts en Zorg & GZA.

Ans doktersassistent bij een GZA Almere

Doktersassistent bij een azc in Almere

Ans is doktersassistent bij een asielzoekerscentrum in Almere. Lees hoe werken bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) haar kijk op het leven heeft veranderd. 

Doktersassistent Sem bij Vermeertoren

Doktersassistent met passie voor innovatie en het klimaat

Sem is coördinerend doktersassistent bij Huisartsenpraktijk Vermeertoren. Lees hoe hij zijn passies voor innovatie en het klimaat inzet voor betere zorg.

Asielzoekers veerkrachtiger maken met BAMBOO

Chantal helpt asielzoekers met hun mentale gezondheid. Dat doet ze met BAMBOO, een training gebaseerd op positieve psychologie. Lees hier hoe ze dat doet.  

Regiomanager in de zorg voor asielzoekers

Zorgen voor asielzoekers en voor elkaar

Jamila begon als verpleegkundige bij justitie. Nu werkt ze als regiomanager in de asielzoekerszorg. Zij vertelt je hoe ze zorgt voor asielzoekers en collega's. 

Claudia werkt als huisarts in Enschede

Goede zorg bieden als huisarts in Enschede

Claudia is huisarts in Enschede. Zij vertelt je in deze blog wat het huisartsenvak zo speciaal maakt en deelt haar kijk op toekomstbestendige zorg.

Nieuwe culturen op het spreekuur

Helen en Herma werken allebei op een asielzoekerscentrum. Helen als praktijkverpleegkundige en Herma als doktersassistent. Zij vertellen je waarom werken met asielzoekers zo bijzonder is. 

POH-S Nienke, coach in de chronische zorg

POH-S in de huisartsenzorg: coachen in de chronische zorg

Benieuwd hoe de chronische zorg in de huisartsenpraktijk werkt? Lees in deze blog wat een POH-S doet en waarom chronische patiënten coachen zo leuk is.

Coördinerend doktersassistent Queenie

Van doktersassistent naar POH-S in opleiding

Als doktersassistent zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Zo is Queenie coördinerend doktersassistent en doet ze de opleiding tot POH-S. Zij vertelt je meer in deze blog.

Praktijkmanager Zeynep en CBI-specialist Jeannette

Data in de huisartsenpraktijk

Inzicht in je praktijkvoering? Dat kan met PowerBI. Met dit programma weten onze praktijken direct wat de stand van zaken is. Praktijkmanager Zeynep en CBI-specialist Jeannette vertellen je meer.

Van waarnemend huisarts naar vaste huisarts

Geen praktijkhouder worden was een bewuste keuze voor Saskia. In plaats daarvan is ze vaste huisarts bij Gezondheidscentrum Schuytgraaf. Na acht jaar heeft ze het nog steeds naar haar zin bij Arts en Zorg. Zij vertelt je waarom.

Samenwerken met ruimte voor eigen inbreng

Monique is blij met haar overstap naar verpleegkundig specialist. Hiervoor werkte ze als IC/CCU-verpleegkundige op de hartbewaking. Zij vertelt je hoe ze als verpleegkundig specialist is doorgegroeid en waarom het zo fijn samenwerken is met het team. 

Van reguliere huisartsenpraktijk naar huisarts online

Renuka Sharma was vierenhalf jaar huisarts in Den Haag en startte in september 2021 bij “Digital first” praktijk DocLine in Utrecht. In deze blog vertelt Renuka over haar ervaringen en waarom zij koos voor de combinatie van online en regulier werken.

Werken in de eerstelijnszorg

In de eerstelijnszorg maak je echt het verschil voor patiënten. Vanuit de huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum helpen zorgverleners mensen met verschillende zorgvragen. Maar wat houdt het werk verder allemaal in? We leggen het je uit.

Chatten met de huisarts

Patiënten kunnen elke dag chatten over gezondheidsvragen. Via ons Medisch Contact Centrum (MCC) behandelen we met de hulp van triagisten, doktersassistenten, geneeskundestudenten en een regie-arts als achterwacht alle vragen van onze patiënten. Een fijne aanvulling voor zowel patiënt als huisarts. Wil je meer weten over de mogelijkheden van chatten via Arts en Zorg? Lees hier alles over de mogelijkheden. 

Videobellen in de zorg

Beeldbellen met patiënten wordt populairder. Steeds meer huisartsen ervaren de voordelen van een digitaal videoconsult. Het is namelijk niet altijd nodig voor de patiënt om de praktijk te bezoeken. Sommige vragen kan je als huisarts gemakkelijk digitaal behandelen. Dit bespaart veel tijd die je als huisarts goed kan gebruiken. Videobellen kent naast tijdsbesparing nog andere voordelen voor zowel patiënt als huisarts. Lees hier alles over een videoconsult.

CBI in de zorg

Bij Arts en Zorg ondersteunt een team van professionals onze zorgverleners. Zo kan de huisarts, doktersassistent en verpleegkundige zich bezighouden met kwalitatieve zorg aan patiënten. In het team CBI, wat staat voor Clinical Business Intelligence zorgen we voor consistentie, integriteit en beschikbaarheid met gebruik van slimme data. Lees hier hoe we Clinical Business Intelligence gebruiken om de gezondheidszorg te verbeteren. 

Zorginnovatie

Bij Arts en Zorg zijn we dagelijks bezig om de zorg voor de patiënt én zorgverleners te verbeteren. Zo zorgen we dat de gezondheidszorg optimaal functioneert en houden we de kosten beheersbaar. Door zorginnovatie en technologie blijft huisartsenzorg in de toekomst bereikbaar en beschikbaar. Ontdek hier alle zorginnovaties van Arts en Zorg.

Werken als huisarts in loondienst

Huisarts zijn is een levensstijl waar je heel bewust voor kiest. Er gaat tenslotte een jarenlange studie aan vooraf. Maar hoe jij vervolgens kiest hoe jij die levensstijl als huisarts toepast, is geheel aan jezelf. Je kunt namelijk aan de slag als ZZP-huisarts, maar ook als huisarts in loondienst. En aan dat laatste zitten best een paar interessante voordelen. We zetten ze voor je op een rij! 

Werken als zzp-huisarts

Mensen helpen is je passie, daar is als huisarts zijnde geen twijfel over mogelijk. Maar hoe jij je werkzaamheden als huisarts uitvoert is geheel aan jezelf. Heb je er bijvoorbeeld ooit over nagedacht om te werken als zelfstandige in de zorg, als waarnemer? Er zitten veel voordelen aan het werken als zzp-huisarts, zo creëer je bijvoorbeeld veel vrijheid voor jezelf. Maar er zijn ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Werken als doktersassistent in loondienst

Als doktersassistent weet jij precies wat de patiënt van jou verwacht. Maar wat kan je zelf verwachten als doktersassistent in loondienst? Als doktersassistent kan je zowel als zzp’er of in loondienst aan de slag. Werken in loondienst geeft je verschillende zekerheden. Maar dat is niet alles. We zetten alle voordelen voor je op een rij!

Deze huisartsen ruilden de Randstad in voor de provincie

Steeds meer mensen ruilen de volle Randstad in voor de ruimte van de provincie. Zo ook huisartsen Joris (35) en René (65). Zij vertellen waarom ze Amsterdam inruilden voor Leeuwarden.

Van Afrika naar GZA

Voordat Marleen bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) terecht kwam, heeft zij in meerdere Afrikaanse landen gewoond en gewerkt. Nu is ze ruim 5 jaar werkzaam als praktijkverpleegkundige bij GZA. Benieuwd naar Marleen's verhaal? Lees het in deze blog. 

Physician Assistant in opleiding bij GZA

Sarah is Physician Assistant (PA) in opleiding bij GZA. Als PA in opleiding heeft Sarah een echte spilfunctie; zo is zij in nauwe samenwerking met de doktersassistente het aanspreekpunt voor het team en samen met haar team ook aanspreekpunt voor het COA. In deze blog vertelt Sarah je meer. 

Duurzame inzetbaarheid 

Arts en Zorg streeft naar gezonde en vitale medewerkers, die met hoofd en hart, deskundig en gastvrij zorg kunnen leveren. In dit artikel vertellen we je meer over de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

 

Van ziekenhuis naar de eerstelijn: een ander takenpakket

Van werken in het ziekenhuis naar werken in de eerstelijnszorg, in 2012 heeft Jolanda die stap gezet. Hoe is het om als verpleegkundig specialist aan de slag te gaan bij een gezondheidscentrum waar vernieuwing hoog in het vaandel staat? Je leest het in deze blog.

Taakherschikking in Enschede

Gezondheidscentrum Enschede Noord ligt op de rand van een arbeidswijk en een nieuwbouwwijk. De patiëntenpopulatie bestaat uit ongeveer 5300 patiënten. Naast de reguliere huisartsenzorg in het gezondheidscentrum kunnen zij ook terecht voor uitgebreide onderzoeksmogelijkheden, chronische zorg en psychologische zorg. Enschede heeft een groot en divers team. Bijzonder, vertelt regiehuisarts Suzan: “Meestal is het één verpleegkundig specialist op vijf huisartsen, hier is het ongeveer gelijk aan elkaar en dat maakt het heel uniek”. 

Meer diversiteit en zelfstandigheid: verpleegkundige bij GZA

Sinds 2019 is Jabke werkzaam bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA). Hoe is het om als verpleegkundige zorg te verlenen aan asielzoekers? Jabke vertelt je meer.

Ondersteuning bij facilitaire zaken

Marleen is als zakelijk manager onderdeel van de ondersteunende staf van Arts en Zorg. In haar functie ondersteunt ze de gezondheidscentra onder andere bij ingewikkelde facilitaire zaken. Bijvoorbeeld de inkoop van medische hulpmiddelen en inventaris of verbouwingen op een praktijk. Ze ontzorgt ze onze zorgverleners, zodat zij zich kunnen richten op de patiëntenzorg. Marleen geeft ons een kijkje in haar werkzaamheden.

Videobellen houdt patiëntencontact persoonlijk

Mark, diëtist bij praktijk Hoornseveld in Zaandam, was direct enthousiast over de mogelijkheid van beeldbellen met patiënten. Hij neemt ons mee in zijn ervaringen met het videoconsult.

Beeldbellen: persoonlijk contact met kwetsbare patiënten

In verband met het Coronavirus, worden veel consulten met patiënten op afstand gevoerd. Telefonisch of via videoconsult (beeldbellen). Zeynep, praktijkmanager en POH-S bij Gezondheidscentrum Voorhof, neemt ons mee in haar ervaringen met het videoconsult.

Coronaspreekuur bij huisartsenpraktijk De Jonkvrouw

Bij huisartsenpraktijk De Jonkvrouw houden ze dagelijks een Coronavirus-spreekuur voor patiënten uit de regio. Locatie-assistent Alice en doktersassistent Sema geven ons een kijkje in hun werkzaamheden.

Beeldbellen met de POH

Zorg op afstand met behulp van videoconsulten wordt steeds normaler. In de eerstelijnszorg werken niet alleen steeds meer huisartsen met videoconsulten, ook andere zorgverleners, zoals de POH-fysio, maken hier dankbaar gebruiken van. 

Diëtist bij Arts en Zorg: “veel ruimte voor ontwikkeling en vernieuwing”

“Veel diëtistenpraktijken zijn zelfstandig. Er zijn maar weinig organisaties die een diëtist in loondienst hebben. De voordelen? Je bent onderdeel van het team, er is meer transparantie en een zelfde werkwijze."

Echte teamspirit in Enschede “een warm bad”

Een gezellige en open sfeer, met een hecht team dat voor elkaar klaar staat. Iedereen in het team van Gezondheidscentrum Noord vertelt even enthousiast over hun praktijk. 

Huisarts bij Arts en Zorg: ‘Ideeën voor verandering worden serieus genomen’

Hoe is het om als huisarts te werken bij Arts en Zorg? Nou, volgens Sofie heel leuk! Zij werkt als waarnemend huisarts bij Arts en Zorg en vind het fijn dat ze als zzp’er toch veel continuïteit en inspraak op beslissingen heeft.

Teleconsultatie verandert de manier van doorverwijzen

In samenwerking met stichting TCCN en het HagaZiekenhuis zijn we begin 2019 begonnen met teleconsultatie en hebben we het zorgaanbod voor teleconsultatie binnen Zorgdomein uitgebreid. 

Werken in de asielzoekerszorg

Er zijn in Nederland zo’n 60 asielzoekerscentra. Op bijna elk asielzoekerscentrum (azc) is een gezondheidscentrum aanwezig. Hier werken een praktijkverpleegkundige, poh-ggz en een doktersassistent. 

Dynamisch en innovatief werk in de zorg: ‘Mijn leukste baan ever!’

Wie kan beter vertellen hoe het is om in de zorg te werken dan de medewerkers zelf? Nellie en Thea werken bij hetzelfde bedrijf: Nellie als verpleegkundige bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) en Thea als doktersassistent bij Arts en Zorg. 

Werken als POH bij Arts en Zorg

Als POH bij Arts en Zorg word je zoveel mogelijk begeleid en ontzorgd, zodat je je kunt focussen op patiëntenzorg.

Werkdruk verlagen en tijd winnen met LEAN

De werkdruk is hoog in de zorg. Dat kwam opnieuw naar voren toen wij in gesprek gingen met onze medewerkers. Een manier om deze werkdruk te verlagen is LEAN.

“Soms klopt een asielzoeker op de deur en geven ze wat lekkers te eten als dank!”

De asielzoekerszorg lijkt in veel opzichten op de reguliere zorg. Toch zijn er ook wat verschillen. Marloes, doktersassistent bij GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) vertelt over haar dag.

POH-fysiotherapie “een mooie manier om vorm te geven aan taakherschikking”

Steeds meer huisartsenpraktijken, waaronder wij zelf, gaan werken met taakherschikking: het doelmatiger organiseren van het proces van zorgverlening door het structureel herverdelen van taken tussen zorgverleners.

Wat maakt werken in een gezondheidscentrum zo leuk?

Als zorgverlener heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren je beroep uit te oefenen. Maar wat maakt werken in een gezondheidscentrum nu zo leuk? We hebben 7 redenen voor je op een rijtje gezet.

Welzijn op Recept: aanpak van psychosociale problematiek in de huisartsenpraktijk

Soms past een welzijnsaanbod beter om bepaalde klachten te verlichten. Bijvoorbeeld door het vinden van een maatje, bezoeken van een taalcafé of het in contact brengen met een budgetcoach.

Scholingen voor POH’s bij Arts en Zorg

Als POH bij Arts en Zorg word je zoveel mogelijk begeleid en ontzorgd, zodat je je kunt focussen op patiëntenzorg. Scholing is een belangrijk onderdeel van je beroepsontwikkeling. Je bent immers nooit uitgeleerd.

Waarom werken bij Arts en Zorg?

Bij Arts en Zorg staan onze medewerkers en patiënten vooraan. Met gezellige hechte teams, creëren we een fijne werkomgeving voor jou. Je krijgt de voordelen van een grote organisatie, maar in je dagelijkse werkzaamheden werk je in een kleiner team op de praktijk.

7 voordelen van werken als huisarts in loondienst

Na het afstuderen als huisarts heb je verschillende banen en werkplekken om uit te kiezen. Een daarvan is de optie in loondienst bij een gezondheidscentrum. We lichten deze graag verder toe.

Werken met verschillende doelgroepen

Bij Arts en Zorg kun je werken met verschillende doelgroepen, zowel in de reguliere zorg, als in de asielzoekerszorg. Een combinatie van deze opties is uiteraard ook mogelijk. We vertellen je graag meer.