Beeldbellen in de eerste lijn

Zorg op afstand met behulp van videoconsulten wordt steeds normaler. In de eerstelijnszorg werken niet alleen steeds meer huisartsen met videoconsulten, ook andere zorgverleners, zoals de POH-fysio, maken hier dankbaar gebruiken van. Henriette, POH-fysiotherapeut in Gezondheidscentrum Leeuwarden en Gezondheidscentrum Winschoten, vertelt ons over haar ervaringen met beeldbellen.

 

Zorg op afstand

In verband met het Coronavirus werkt Henriette vier dagen per week thuis, op woensdagen werkt ze op Gezondheidscentrum Winschoten. Henriette: “De meeste van mijn patiënten help ik met zorg op afstand, via een telefonisch consult of beeldbellen. Veel bewegings-gerelateerde zorgvragen kan ik via de telefoon of beeldbellen beantwoorden. Patiënten die ik niet op afstand kan helpen plan ik in bij de Verpleegkundig Specialist of Physician Assistant of zie ik op de woensdagen, als ik op de praktijk werk.”. Het doen van videoconsulten gaat haar goed af. “Tijdens een videoconsult kan ik een actief onderzoek doen met de patiënt, hierdoor is het stellen van een diagnose mogelijk. Omdat je elkaar kan zien kan ik dingen voordoen, die de patiënt vervolgens kan nadoen. Daarnaast zie ik ook veel patiënten die vanwege het Coronavirus thuis werken en hierdoor bijvoorbeeld nek- of rugklachten ontwikkelen. Tijdens een videoconsult kan ik direct kijken of hun werkplek goed staat ingesteld.”.

 

Snelle verandering

Al voor het Coronavirus ons land binnendrong, werkte gezondheidscentrum Leeuwarden met videoconsulten. Door het Coronavirus werd dit proces versneld: alle zorgverleners én alle andere Arts en Zorg praktijken gingen starten met het videoconsult. Henriette: “In die eerste week heb ik op de praktijken waar ik werk, Leeuwarden en Winschoten, geholpen met de uitrol van videoconsulten. Bijvoorbeeld door het doen van proefconsulten met collega’s en het installeren van de tablets. Daarna ben ik ook zelf aan de slag gegaan. Het werkt prettig. Als ik een telefonisch consult heb met een patiënt, kan ik waar nodig snel opschakelen naar een videoconsult. De meeste patiënten reageren dan enthousiast en nieuwsgierig. Omdat we de videoconsulten in eigen beheer hebben ontwikkeld en deze onderdeel zijn van ons online portaal gezond.nl, blijven we in ontwikkeling. Zo is het sinds kort voor patiënten van Leeuwarden mogelijk om online zelf videoconsulten in de agenda van de zorgverlener in te plannen.”

 

Goede service voor zorgverlener én patiënt

Zorg op afstand is een goede manier om de kans op besmetting met het Coronavirus te verkleinen. En daarnaast vinden zowel zorgverleners als patiënten het ook erg prettig. “Het is een andere, hele leuke manier van werken. Ik zie dit echt als toevoeging op mijn werkzaamheden in het gezondheidscentrum. Daarom wil ik dit ook zeker in de toekomst blijven doen. Alleen maar telefonisch contact met je patiënten hebben kost veel meer energie, omdat je heel scherp moet focussen op wat er gezegd wordt. Met beeld erbij, zie je ook de non-verbale communicatie en maak je oogcontact met elkaar. Dat maakt het een stuk makkelijker om je werk te doen en diagnoses te stellen. Daarnaast vinden patiënten het prettig dat ze niet naar de praktijk hoeven te komen en gewoon vanuit huis geholpen kunnen worden. Dat scheelt ook tijd,” vertelt Henriette. “Onlangs deed ik zelfs een videoconsult met iemand die op de achterbank van de auto zat!”

Arts en Zorg maakt gebruik van de videoconsultmodule gezond.nl. Deze videoconsultmodule is in ons eigen beheer ontwikkeld, voor en door zorgverleners. Bekijk voor meer informatie deze pagina.